Aanbevelingen

Waarom is een alias nodig voor testimonials? Alle testimonials (aanbevelingen) van cliënten op mijn website zijn echt. Dit betekent dat ze zijn gegeven door echte cliënten. Echter, de problemen waarvoor zij bij mij behandeld zijn, is iets wat de meesten liever niet aan de grote klok hangen en dat respecteer ik. Onlangs is het ook een keer gebeurd dat een cliënt (die -met haar toestemming- wel met naam en toenaam op de website stond) door een man opgespoord werd. Daarna heeft hij haar op een onplezierige manier benaderd. Daar wil ik mijn cliënten graag tegen beschermen. Daarom staan mijn cliënten alleen met voornaam vermeld, of met een alias of alleen met voorletters.

Dit zegt E over mijn behandeling van haar pijn bij seks probleem en vaginisme:

E

Ik voelde me veilig om te spreken en mijn emoties te tonen:

“Ik heb bij FreyaJoy het “Verwerk je trauma’s en vind je pad naar het seksuele liefdesleven van je dromen”-consult afgenomen. Ik vind het moeilijk om orgasmen toe te laten. Ik heb ontdekt dat mijn probleem met emotionele factoren samenhangt. Tijdens dit gesprek zijn die bepaalde factoren aan de orde gekomen. Dankzij FreyaJoy weet ik nu in welke richting ik moet denken om het probleem oplosbaar te krijgen. Daardoor heb ik een zacht vertrouwen en hoop gekregen. Het meest waardevol voor mij was dat FreyaJoy open en respectvol naar mij heeft geluisterd zodat dat ik me veilig voelde om te spreken en mijn emoties te tonen. Ik kan de hulp van FreyaJoy van harte aanbevelen aan anderen, met name vanwege haar respectvolle, open en prettige benadering.

Louise

Dankzij het programma bij FreyaJoy heb ik mijn vaginisme overwonnen. Van te voren had ik de angst dat het mij niet zou gaan lukken, maar ik had voor mijn gevoel niets te verliezen. Nu is het toch gelukt. Mijn lijf heeft me een waardevolle les geleerd, nl. dat het me iets te vertellen heeft. Te luisteren naar mijn lichaam heeft me veel inzichten gegeven. Niet alleen heb ik daarmee het vaginisme overwonnen, ik sta ook krachtiger in de rest van mijn leven. Ik ben intens dankbaar voor alles wat FreyaJoy me heeft gebracht.

T

FreyaJoy is goed! Meer woorden heb ik niet nodig om mijn sessies met haar te beschrijven. Waarom ik haar een goede therapeut vindt? Omdat zij trefzeker is in haar aanpak en je razendsnel bij de kern brengt. Elke sessie weer. Je krijgt de expertise van een vrouw die niet alleen ervaringsdeskundig is, maar ook uitermate deskundig en behendig in de diverse methodieken die ze toepast. Ik ben meer dan dankbaar voor alles wat FreyaJoy mij heeft aangereikt en geleerd.
Frederica

Hallo FreyaJoy,

Nu ik ruim een jaar verder ben na ons eerste contact, kan ik iets beter onder woorden brengen wat je voor mij hebt betekend.  Belangrijkste wat ik je wil vertellen is dat ik hardop durf uit te spreken dat ik van mijn vaginsme af ben. En nu ik dit zo opschrijf schieten de tranen in mijn ogen. Iets wat ik me nooit voor mogelijk had gehouden is gelukt.

En jij bent daar de belangrijkste sleutel in geweest. Nog steeds weet ik niet precies wat het is geweest waardoor ik me afsloot, maar weet nu in ieder geval dat het met een gevoel voor eigenwaarde, veiligheid, liefde voor elkaar, geborgenheid en vrijheid te maken heeft.

Je hebt mij in onze sessies gevoel voor eigenwaarde teruggegeven. Kan nu beter keuzes voor mezelf maken en ook heel belangrijk: ik heb ontdekt dat ik gevoel en emoties heb. Nooit eerder was ik daar bewust mee bezig. Terwijl deze mij zo ontzettend veel te vertellen hebben, niet eerder had ik daar naar geluisterd. Nu onderneem ik niet alleen op ratio, maar ook op gevoel. Een hele bevrijding. Durf er steeds meer op te vertrouwen.

Op seksueel gebied heb ik afgelopen half jaar een behoorlijke inhaalslag gemaakt. Seks vind ik heerlijk en durf initiatief te nemen. Schaamte valt steeds meer weg en geef aan wat ik niet wil..

Steeds beter weet ik wat ik ‘nodig’ heb van een ander om een veilige en liefdevolle relatie op te bouwen. Ik durf me voor mensen open te stellen die mij de liefde kunnen geven waar ik me door gewaardeerd, vertrouwd en op mijn gemaakt bij voel. Ik ben er nog lang niet.. schiet af en toe weer in de modus dat ik niet gekwetst wil worden en sluit me dan af. Maar gelukkig herken ik signalen steeds beter.

Dit was zo ongeveer de strekking van hetgeen ik graag met je wilde delen. Nogmaals: zo ontzettend bedankt voor wat je mij hebt gegeven.

Liefs,

Marloes

Dit schreef Anne over mijn werk:

“FreyaJoy is heel erg betrokken bij de vrouwen die bij haar komen. Het is meer dan werk voor haar. Dat blijkt ook uit het feit dat ik twee keer per week een mail van haar ontvang met informatie over vaginisme. FreyaJoy, ik vind dat je heel betekenisvol werk doet, voor een heleboel vrouwen!”

Anne

Dit schreef Elma over mijn behandeling:

De therapie die ik heb ondergaan bij FreyaJoy was erg helder en duidelijk. FreyaJoy is een kei in je duidelijk maken hoe je gedachten met je aan de haal gaan na een situatie, of welke overtuiging je je hebt aangeleerd die vervolgens veel invloed heeft op jouw “zijn”. Zij weet feilloos dit open te leggen en je te leren op een andere manier er tegen aan te kijken. Door deze therapie heb ik meer zelfvertrouwen gerkegen en kan ik beter mijn grenzen aangeven, waardoor ik me veel krachtiger en zelfverzekerder voel. Dank je wel,

Elma

Dit schreven A en B: (uitsluitend voorletters op verzoek van deze clienten)

Door de gesprekken hebben we meer inzicht gekregen in elkaar en daardoor is seks weer leuker en weer aanwezig in onze relatie. De ontspannen sfeer tijdens de sessies gecombineerd met het goede doorvragen hebben ons geholpen dit beladen onderwerp bespreekbaar te maken en weer zin te krijgen in sex.

A en B

Dit schreef Isha:

FreyaJoy is een heel betrokken, deskundig en professioneel therapeut die goed naar je luistert en je van goede tips en suggesties voorziet. ik wilde heel graag mijn kennis en inzicht vergroten mbt psychotherapie en seksuologie en heb daarover heel goed met haar van gedachten kunnen wisselen. Ze heeft me hele goede tips gegeven. Door haar prettige persoonlijkheid, betrokkenheid en inlevingsvermogen bestaat al gauw een goede vertrouwensband met haar die je na afloop een heel goed gevoel geeft. Bovendien voelde ik het als vrouw zeer prettig om met haar van gedachten te wisselen omdat ze zelf ook een vrouw is en je als vrouw daardoor beter van advies kan voorzien. Al met al kan ik haar zeer zeker aanbevelen.

Isha

Dit schreven W en Z (uitsluitend initialen op hun verzoek)

Dankzij het gesprek met FreyaJoy  kwamen we er achter dat therapie niet meteen noodzakelijk is. een sterke kant vind ik van FreyaJoy is dat zij  meteen in kan spelen op onze vraag en meehelpt adequate oplossingen te zoeken. Haar kennis heeft me op nieuwe gedachtes gebracht. Dit gesprek heeft me aangespoord  eerst stappen elders te zetten. Wonderlijk is wel dat een gesprek over zo’n intiem onderwerp als seksualiteit via skype plaatsvond. Dankjewel voor dit eerste (gratis) gesprek.

W+Z

Het telefonische gesprek dat ik met FreyaJoy heb gehad was zeer prettig. Ze luisterde goed naar mijn verhaal. Wat ik vooral waardeerde is dat ze toch met me wilde praten, ondanks dat ik sinds kort al bij een andere seksuoloog/psycholoog onder behandeling ben. Ook heb ik veel gehad aan de website, met name over de psychische kant. Ik was blij met haar advies om naar een vulvapoli te gaan, ik wil er alles aan doen om er vanaf te komen (van de focale vulvitis). Ik ga alleen wel naar een vulvapoli die voor mij dichterbij is en heb toch liever een vrouwelijke gynacoloog (geen goede ervaring met mannelijke gyn).

Anoniem

Dit schreef  Valerie over haar behandeling bij mij:

Voordat ik hier in behandeling kwam, voelde ik me erg onzeker over mijn vaginisme. Ik voelde me niet echt begrepen en overal kreeg ik het gevoel dat niet echt de kern van het probleem opgelost werd. Nu na deze behandeling heb ik het gevoel dat ik er echt zelf tegenaan kan en zie ik de toekomst zonnig tegemoet. Veel irrationele gedachtes zijn boven tafel gekomen waarvan ik op v oorhand niet had verwacht dat die achter mijn probleem zouden zitten. De sessies waren leerzaam, leuk en interessant en FreyaJoy Tinbergen weet echt elke gedachte achter een gedachte uit je te peuteren.

Een echte aanrader. Bedankt.

Valerie

Dit schreef Amber over haar behandeling bij mij:

Tijdens de behandeling bij FreyaJoy ben ik een duidelijker beeld gaan vormen over mijzelf, niet alleen op seksueel gebied. Veel vaker dan ik dacht reageert mijn lichaam op mijn denkwijze en de eigen “regels” die ik mezelf opstelde. FreyaJoy heeft mij laten inzien dat ik mag falen. Tijdens het discussiëren van de verkeerde gedachten werd het opeens heel logisch dat ik verkeerd denk omdat je normaal je gedachten maar gewoon aanneemt in plaats van er kritisch naar te kijken. Ik heb bij FreyaJoy anders gaan kijken naar mijn problemen waardoor ik nu veel bewuster ben wat er met mijn lichaam gebeurt.

Amber

Marcel en Simone  over hun behandeling:

Simone
“I have learned a lot with FreyaJoy’s sessions. Distinguishing personal emotions,  and applying communication techniques was fun”.

Marcel:
“Tijdens de sessies zijn er veel vragen beantwoord. Het einddoel was duidelijk, maar het pad te belopen was soms onduidelijk. Terugkijkend (en dichter bij het einddoel) ben ik ervan overtuigd dat we de juiste onderwerpen hebben behandeld en voor oplossingen hebben gezorgd.”

Marcel en Simone

Beste FreyaJoy,

Hierbij mijn tekst voor je website.

“Ik heb een “Vind je pad naar plezierige en pijnloze geslachtsgemeenschap consult” gehad met FreyaJoy Tinbergen. Door haar openheid en het delen van haar eigen ervaringen, werd het voor mij ook makkelijker om mijn ervaringen en gevoelens te delen. Haar ervaring met het helpen van vrouwen geeft vertrouwen en dit spreekt voor mij ook duidelijk uit de manier waarop zij communiceerde en hoe haar behandeling in elkaar zit. De verschillende punten die we besproken hebben, maakten me bewust van wat belangrijk voor mij is, wat ik wil behouden en wat ik wil veranderen. Het hielp mij om de dingen helder op een rijtje te zetten en gaf me aanknopingspunten voor de oplossing. Ik kan het daarom zeker aanraden om contact met FreyaJoy op te nemen om te zien of ze je kan helpen. Alleen je verhaal doen is al een stap in de goede richting.
Kun je hier wat mee? En wil je het zonder mijn naam plaatsen?

Hartelijke groet,

Anoniem

Anoniem2

Dag FreyaJoy,

Hierbij een aanbeveling voor op de site: Wat fijn dat je, als ik denk dat ik iets afgesloten heb, jij weet of dit ook ècht zo is. Zo niet, dan kun jij mij erin begeleiden het alsnog snel en doeltreffend op te lossen. Dit vind ik erg knap en is erg belangrijk om vooruit te komen.
Voordat ik aan de therapie begon vond ik het doodeng, maar inmiddels is deze angst rust en vertrouwen geworden. Dank je wel hiervoor!

Over de filmpjes behorend bij het Individuele Sexual Empowerment Programma: Nuttig, om te weten dat er zoveel verschillende seksuele probleemsituaties bestaan. Dat ik nu weet dat ik bij lange na niet de enige ben die een seksueel probleem heeft. Dat weten geeft wel rust. Soms laat je de gesprekssituatie zien zonder de antwoorden van de client. Dat vind ik een heel goede afwisseling met de theoretische filmpjes. Ik vind de opbouw heel goed. Dat je niet meteen met een hele heftige situatie begint en dat het daardoor niet afschrikt. Heel prettig er aan. Ik heb bij die filmpjes niet één keer verkramping gevoeld. En dat had ik wel verwacht.

Ik doe momenteel het Individuele Sexual Empowerment Program: Wat heeft het werken met FreyaJoy me nu al opgeleverd? Ik heb nu sneller door of iemand bij mij past, met dating. Ik dacht al “Ik kijk zolang ik het leuk vind”. Ik wil niet meer perse dat hij me leuk vindt. Ik ben nu ook gestopt met dating met een man omdat ik dat zo voelde. Dat gaf me heel veel rust.

Anna

Ik had een gesprek met FreyaJoy. Ik kwam omdat ik last heb van pijn bij seks, en ik kon niet klaarkomen, was bang geworden voor seks.

Wat heeft dit gesprek me opgeleverd: duidelijkheid en inzicht waarom ik me zo schaam. ik weet nu dat er meer zijn die er last van hebben. Ik heb erkenning gekregen voor mijn probleem. Ik weet nu beter wat de oorzaken zijn en wat ik er aan kan doen. Ik kan haar aanbevelen als een lieve vrouw die duidelijke vragen stelt.

Kim

Ik was altijd bang om naar de huisarts te gaan met mijn probleem. Ik was bang dat ze nog meer enge ideeën in mijn hoofd gaan creëren. Na het zoeken op internet besloot ik om contact op te nemen met een deskundige en heb er absoluut geen spijt van. FreyaJoy is heel professional en deskundig. Ze luistert goed en geeft je direct antwoord op je vraag. Ik kreeg gratis 50 minuten telefonisch consult van FreyaJoy. En in die tijd ben ik (als maagd) meer weten te komen over sex en penetratie. Ik ben sindskort getrouwd en daarvoor was ik maagd. Sex doet een beetje pijn bij mij en ik weet heel goed dat dat zo niet hoort. Sex moet plezierig zijn.

Na dat gesprek met FreyaJoy was ik erg opgelucht omdat ik nu weet dat ik niet de enige ben, en dat het geen haast hoeft te hebben. alles heeft z’n tijd nodig, ook seks. Nu bekijk dingen ook heel anders en heb er goed gevoel over. Ik kom er zeker erover heen.

Had veel goede instrucies gekregen van haar, deze heb ik besproken met manlief en we gaan zo aan de slag!

Lisa

Beste FreyaJoy,

Hierbij zoals beloofd mijn tekst voor op de website:
“Pas geleden heb ik een telefonisch consult gehad met FreyaJoy Tinbergen. Wat ik erg gewaardeerd heb aan het gesprek is allereerst dat het een duidelijke focus had. Omdat ze al redelijk wat voorinformatie gevraagd had, kon ze in het gesprek meteen heel gerichte vragen stellen. Het voelde meteen vertrouwd. Daarnaast waren er aan het eind van het gesprek twee concrete ideeën om mijn klacht aan te pakken.”

Hartelijke groet,

Astrid

Ik ben Hans uit De Meern en ben automonteur. In mijn jeugd heb ik weinig liefde en intimiteit gekend waardoor ik dit niet makkelijk kan ontvangen of kan geven. Door op mijn 6e jaar een seksuele ervaring te hebben gehad met een oom waarbij het beperkt bleef tot strelen en dergelijke, heb ik sinds mijn pubertijd moeite met mijn seksuele verlangens want ik weet niet of deze echt van mijzelf zijn. Enerzijds trek ik voornamelijk naar vrouwen maar anderzijds is er een seksuele aantrekking naar mannen. Daarnaast voel ik me ondergeschikt in een seksuele relatie. Dit geheel was erg verwarrend voor mij en heb toen contact gezocht met FreyaJoy. Zij gaf mij een verklaring voor mijn problemen en wist mij een aanpak voor te stellen om vooral te luisteren naar mijn gevoel en niet bezig te zijn met wat anderen eventueel ervan kunnen denken. Het gevoel wat ik nu heb, is veel lichter om te dragen en ik voel me zelfverzekerd om te ontdekken hoe mijn seksuele verlangens in elkaar steken. Ben erg tevreden over het uitstekende advies van FreyaJoy en haar praktische inzichten.

Bedankt en een warme groet

Hans

Hoi FreyaJoy,
Ik mail je hierbij nog mijn aanbeveling die je op je website mag plaatsen.

Het skypegesprek wat ik heb gehad met FreyaJoy was erg prettig, ik voelde niet de schroom om mijn problematiek te bespreken. De uitkomst van ons gesprek is geweest dat voor mij op dit moment nog andere prioriteiten zijn in mijn therapeutisch proces. Daardoor zou een behandeling bij FreyaJoy voor mijn vaginistische klachten nu niet passend zijn. Voor mij was het prettig om dit ook met een deskundig persoon te kunnen bespreken, haar visie heeft mijn eigen intuïtie bevestigd.

Met vriendelijke groet,

Hanneke

Dat ze mij eerst naar een andere therapeut stuurt, voor wat niet haar expertise is, geeft mij juist het vertrouwen dat ik later bij haar terug wil komen!

Hallo FreyaJoy,

Ik vond ons gesprek echt bijzonder en wil je er nogmaals voor bedanken.

Hierbij mijn testimonial.

Mijn eerste gesprek met FreyaJoy voelde meteen vertrouwd. FreyaJoy luistert goed en biedt tegelijk nieuwe inzichten. Ik was verbaasd hoeveel in één gesprek al aan de oppervlakte kon komen en dat heeft me geholpen om mijn klachten in kaart te brengen. Ik ben al bij diverse therapeuten geweest, die allemaal slechts een deel oppakten van mijn vraag. Bij FreyaJoy heb ik het gevoel dat ze meer overzicht heeft en van meerdere kanten meedenkt. Dat ze mij eerst naar een andere therapeut stuurt, voor wat niet haar expertise is, geeft mij juist het vertrouwen dat ik later bij haar terug wil komen.

Groet,

Christine

Na al enige tijd last te hebben van voortijdig klaarkomen besloot ik naar de huisarts te gaan. Na enkele middelen geprobeerd te hebben zonder resultaat zond hij me naar een seksuoloog. Ik kwam terecht bij FreyaJoy Tinbergen.
In eerste instantie was het best wel een drempel om daarheen te gaan, maar ik moet zeggen dat ik er geen spijt van heb.

Tijdens een diepgravend onderzoek werd de oorsprong van de klacht vastgesteld. Ik had last van verscheidene angsten en die resulteerden in spanning. Deze spanning zorgde voor het voortijdig klaarkomen. Samen hebben we deze spanningen teruggebracht, door middel van gesprekken en oefeningen. Gaandeweg werden de spanningen minder. De klacht werd steeds minder, het klaarkomen steeds verder uitgesteld. Maar dat is niet het enige. Ook in het dagelijks leven ben ik relaxter geworden. De therapie heeft dus niet alleen op seksueel vlak effect gehad.

Van voortijdige ejaculatie is geen sprake meer. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet.

René

Hoi FreyaJoy,

Het is alweer even geleden dat we een laatste afspraak hebben gehad. Graag laat ik weten dat het heel goed gaat: de fysiotherapie is erg positief afgerond en ik heb veel aan je handvatten en de boeken die je hebt aangeraden. Door de combinatie van beide merk ik dat ik me een stuk meer ontspannen voel en met
vertrouwen de toekomst tegemoet ga – iets dat ik een aantal jaren geleden niet had durven hopen…! Er is een last van m’n schouders en het is genieten wat een ruimte en vrijheid dit geeft.
Een vervolgafspraak is wat mij betreft dan ook niet meer nodig.
Graag wil ik je heel hartelijk bedanken voor je tijd en moeite, en dat wat ik heb mogen leren! Ik ben er erg dankbaar voor en ben blij dat ik je website destijds heb gevonden. 🙂

Hartelijke groet,
en alle goeds gewenst!

Elze

Hi FreyaJoy,
Here is my testimonial on what I got out of our conversation today.

By talking to FreyaJoy, I felt relief that my feeling pain during intercourse can be fixed, and it’s temporary, and I have the right as a woman not to allow anyone, including my spouse, to make me suffer for his pleasure.
FreyaJoy is patient, detail, and caring during this consultation.  She really got what I said.

Thank you, FreyaJoy!

K. Chow

K. Chow

FreyaJoy geeft een veilig gevoel om alles te kunnen zeggen. Ze gaat op je doel af en geeft grenzen aan. Fijn dat ze open is over haar eigen geschiedenis in haar boek. Maakt het gelijkwaardig om over te praten en om begrepen te worden. Het praat makkelijker als iemand het zelf ook heeft gehad. Ik ben blij dat ik haar gevonden heb.

Marij

Marij

Er komen weer seksuele gevoelens bij mij los die ik heel lang niet heb ervaren en ik ben daar nu vrij in om mee te doen wat ik wil. Het is mijn lijf en mijn gevoel.

Eline

NB Annemarie Tinbergen heeft in november 2014 haar naam veranderd in FreyaJoy

Beste Annemarie Tinbergen,

Wij willen jou graag bedanken voor jouw bijdrage aan ons programma Generatie IK: Intiem? Mij niet gezien! afgelopen donderdag. Dat er behoefte onder Generatie IK bestaat om te praten over seks en intimiteit bleek uit de uitverkochte zaal vol Generatie IKérs. Gedurende het programma viel echter op dat een groot deel van het publiek ondanks haar interesse in het programma moeizaam in gesprek gaat over deze onderwerpen. Het blijft interessant om te onderzoeken waarom we er wel in geïnteresseerd zijn, maar er moeilijk over praten.

Het publiek, en wij ook waren erg te spreken over de intieme speurtocht. Wij spraken mensen die hun eigen seksuele taboes en grenzen na de speurtocht op een andere manier zijn gaan bekijken. De speurtocht was dus erg geslaagd.

Wij willen jou in het bijzonder bedanken voor jouw bijdrage in het panel. Hoe jij treffend beschreef over de norm in plaats van het gevoel dat bepalend lijkt te zijn in mensen hun seksleven was waardevol. Ook vonden we het mooi hoe jij het taboe op het bespreken en tonen van de geslachtsdelen in de opvoeding aansneed.

Hartelijke groet,

Rubie van Crevel
https://www.debalie.nl/home/
https://vimeo.com/68378764

Rubie van Crevel

Ik heb 5 sessies doorlopen bij FreyaJoy en het was een erg prettige ervaring. Ik heb al verschillende seksuologen en bekkenbodemtherapeuten gehad, maar geen van allen hebben me zulke concrete tips en adviezen kunnen geven als die ik van FreyaJoy heb ontvangen. Ik ben ervan overtuigd dat deze sessies bij zullen dragen aan een prettiger seksleven en ben FreyaJoy dankbaar dat ze mij de inzichten heeft gegeven die ik nodig had om het belangrijkste in te kunnen zien; het daadwerkelijk kunnen vrijen is één stap in de goede richting, het als prettig ervaren is een tweede (essentiële) stap. Ik zou iedereen die ‘problemen’ ervaart met geslachtsgemeenschap aanraden contact op te nemen met FreyaJoy.

Groetjes

Anoniem3

Dit schreef Henny over mijn boek “Zo loste ik mijn vaginisme op”:

Dag FreyaJoy,

Jouw boek, “zo loste ik mijn vaginisme op”, heb ik bijna zonder onderbreking
uitgelezen.

Je hebt een wel heel bewogen levensgeschiedenis. Zwelgen in egocentrisme of zelfmedelijden kan een valkuil zijn bij het beschrijven van je persoonlijke achtergrond. Maar niets is minder waar in dit geval. In tegendeel. Bij het openen van “de beerput” zoals ik het je later eens hoorde noemen, ben je duidelijk en schrijnend eerlijk. Bewonderenswaardig dat je met de inhoud “dorre grond weer tot leven wekt” Als rasechte boerendochter spreekt me dit beeld wel aan.
Dat het vruchten voortbrengt heb ik inmiddels ervaren.

Henny

Dennis schreef me dit over zijn behandeling:

“Ik ben je reuze dankbaar voor alles wat je voor me hebt gedaan. Weet dat het jouw werk is, maar ik voelde me goed en thuis bij of met je therapie. Heb voldoende tools meegekregen om verder te kunnen.
Kom ik  in een doodlopend straatje, dan weet ik dat ik altijd op je kan terugvallen. De angsten die ik had zijn door de nieuwe inzichten omlaag gegaan.”

Dennis

Nynke kwam bij mij in behandeling voor vaginisme en een probleem met seksuele opwinding. Haar probleem was opgelost na een intake, een vervolgonderzoek en twee sessies. In de sessie daarna namen we alweer afscheid.

Nynke schreef dit over de therapie:

“Wat de therapie mij vooral heeft opgeleverd is dat -door simpelweg bespreekbaar te maken waar ik mij voor schaamde en me alleen in voelde-, ik mezelf echt kon open stellen, emotioneel en lichamelijk. Door met een nieuwe partner gelijk te delen dat ik last had van vaginisme en dit ook vrienden te vertellen, zorgde ik ervoor dat ik de druk die ik mezelf oplegde om te presteren kon laten wegvallen. Het delen van, voor mij, een van de meest intieme onderwerpen met een volslagen vreemde (therapeut) zorgde ervoor dat de schaamte grotendeels is verdwenen en dat ik nog meer gemotiveerd raakte om gewoon simpelweg iets aan mijn probleem te doen.”

Nynke

Dit schreef Paulien over haar behandeling bij mij:

De behandeling van FreyaJoy heb ik als zeer positief ervaren. Zij is samen met mij op zoek gegaan naar de kern van mijn problematiek. Door op zoek te gaan naar de kern werd dal snel duidelijk dat niet de klacht waar ik voor kwam het probleem was…Maar juist een uiting van een heel ander onderliggend probleem bleek te zijn. Dit maakt de behandeling van FreyaJoy zo effectief. Zij zoekt net zolang door naar de oorzaak van het probleem om dat aan te pakken inplaats van te werken aan de symptomen. Zij is heel duidelijk, zeker in haar vragen naar mij om te willen veranderen of niet… Dit is haar kracht. Haar kracht maakt dat ik niet ‘probeerde’ om te veranderen, maar echt een streep heb kunnen zetten onder mijn ongewenste patronen en gedragingen… En juist dit heeft geleid tot verandering.
Lieve groet,
Paulien

Paulien

De therapie bij FreyaJoy is heel echt en persoonsgericht. We hebben verder gekeken dan de oppervlakkigheden waarin ik in eerdere therapie verzandde. FreyaJoy legt de vinger op de zere plek, ook al doet dat soms pijn.  Volgens mij de enige manier om bij de ware oplossing te komen. De oplossing die al in je verborgen ligt, en die je samen blootlegt. Voor mij was dat het inzicht dat zolang ik niet trouw ben aan mezelf, mijn problemen met seks blijven bestaan. Het libidoprobleem wat ik dacht te hebben blijkt eigenlijk een relatieprobleem te zijn. En dat is de lelijke waarheid van waaruit we verder kunnen werken aan een oplossing.

Tine

Totaal verrast was ik na mijn intake bij FreyaJoy. Ik had totaal geen verwachtingen en toch werd ik een hoek “ingestuurd” waar ik nog niet echt eerder in had gekeken. De intake kreeg een wending die ervoor zorgde dat ik de oorzaak van mijn vaginisme ergens anders ga zoeken dan ik had gedacht. Ik vond het een verhelderend gesprek.

Marina

“Je hebt een tas voor therapeutische mogelijkheden en je pakt eruit wat nodig is. Je geeft hulp op maat”

Willy

Dit zegt Eduard over mijn behandeling van zijn erectieprobleem:

1 Het feit alleen al dat ik het besluit genomen heb om erover te gaan praten is het halve werk. Daarmee kwam ik uit het isolement.

2 Ik verloor het gevoel dat er iets mis was met me. Het gevoel dat ik geen volledige man was heeft FreyaJoy weggenomen.

Mijn aandacht voor het erectieprobleem werd verlegd van het orgaan naar een beter luisteren naar mijn gevoel. Mijn afwezige erectie weerspiegelde mijn gevoel dat ik er nog niet klaar voor was en dat ik de situatie zo kan beïnvloeden dat het wel goed voelt om te vrijen.

Ik heb de therapie als een bevrijding ervaren. Je hebt me aan het denken gezet, het werkt door. Ik ben anders gaan denken “Ik mag een erectie krijgen, maar het hoeft niet.” Ik heb een intake gehad, het diepgaand onderzoek en na drie sessies vond ik het weer fijn om te vrijen. Ik mag er weer naar uitkijken en hoef er niet meer tegenop te zien. Daardoor kwamen mijn erecties terug en ik kwam weer makkelijker klaar. En ik maakte me geen zorgen meer of ik wel goede erecties zou krijgen. Het diepgaand onderzoek heeft me ook enorm geholpen: Het gaf me een gevoel van opluchting doordat de achtergrond van mijn erectieprobleem ook duidelijk werd.

Ik voelde mij klein, nauwelijks zichtbaar toen ik bij je binnenkwam. Ik voelde dat ik meer kon zijn dan een klein kind dat vraagt om goedkeuring, de streling van de ander. Jij hebt mij bij de hand genomen en mij de volwassene getoond die ik ben. Ik voel mijn nu alsof ik de hele wereld aan kan. Ik ben niet bang om te onderzoeken wat er in mijn rugzakje zit. Het is nu fijn als iemand mij wel ziet staan. Zeker als ik van die persoon hou. Maar ik zie nu vooral mijzelf staan. En durf mijzelf te zijn. Ook als ik aan het vrijen ben. Ik sta daardoor open voor de warmte en het genot die sex met zich meebrengt. Ik kan er weer van genieten. Dank je.

Eduard

Door FreyaJoy heb ik voor het eerst heel open (en emotioneel) over mijn vaginisme kunnen praten!

Sinds ik 4 jaar geleden voor het eerste geslachtsgemeenschap probeerde te hebben kamp ik met vaginisme. Steeds als ik het wilde proberen lukte het niet. Daardoor ben ik steeds onzekerder geworden, en ga daarom relaties uit de weg. Nu heb ik een “Vind Je Pad Naar Plezierige Pijnloze Geslachtsgemeenschap Consult” gehad bij FreyaJoy Tinbergen.

Door FreyaJoy heb ik voor het eerst heel open (en emotioneel) over mijn vaginisme kunnen praten. Ze legt de vinger als het ware op de zere plek en windt er geen doekjes om. Ik heb mijn probleem voor een lange tijd weggestopt, maar door dit gesprek weet ik dat het tijd is om mijn probleem aan te pakken.

Het meest waardevol voor mij was dat FreyaJoy verder kijkt dan je probleem. Ze wil ontdekken hoe jij jouw toekomst ziet zonder vaginisme en haalt uit het gesprek welke gevoelens/karakter jou hierin tegenhouden. Ik kan de hulp van FreyaJoy zeker aan anderen aanbevelen. Want, tijdens het consult heb ik een heel fijn en open gesprek gehad met FreyaJoy, waarbij er dingen werden besproken waar ik zelf nooit over na heb gedacht of überhaupt heb durven uitspreken.

L


Ik ben bij FreyaJoy in behandeling gegaan niet lang nadat ik mij pijnlijk realiseerde dat ik mij sexueel gefrustreerd voelde en het er niet bij wilde laten. Dus ben ik op onderzoek gegaan. Met mijzelf en met mijn partner, die gelukkig open stond om dit onderzoek samen met mij te doen. Ook zij had haar eigen issues. Wat heeft het me opgeleverd? Ik voel me nog steeds sexueel gefrustreerd, maar de harde randjes zijn er niet meer.  Daarvoor in de plaats is er een diepere verbinding met en begrip en liefde voor mijzelf gekomen. Tevens met mijn  partner. Ik ben mij bewust geworden dat het allerbelangrijkste is dat ik van mijzelf hou, van zowel het licht als het donker. Dat ik op de eerste plaats mijzelf troost kan bieden. Ik doorzie en overzie in vogelvlucht de afgelegde weg en rode draad in mijn leven tot nu toe. Sexualiteit en mijn ervaringen op dat vlak zijn meer dan ooit ingebed in mijn eigen historie, waardoor ik ook kan zien welke verschillende fasen ik reeds heb doorgemaakt. Daarnaast ben ik ook dankbaar voor de (sexuele) ervaringen die ik gedurende mijn leven tot nu toe heb mogen genieten. Tegelijkertijd kan ik dieper onderscheid maken tussen daar waar ik in sexueel gedrag ben gestapt terwijl ik eigenlijk (onbewust)troost nodig had of daar waar ik sexualiteit zocht om te delen met mijn partner vanuit liefde en volheid. Beide hoedanigheden zijn duidelijker geworden. Het troost gedeelte blijkt tot nu toe nog een onaf proces te zijn. Daar zit ik nog middenin. Ik ben door de sessies bij FreyaJoy veel aan het ontwarren. Ik ben heel blij en voel mij een bevoorrecht mens dat ik bij FreyaJoy terecht ben gekomen. Ze is op en top een ervaringsdeskundige en empatisch mens. Ze heeft de beschikking over een arsenaal aan tools en een groot luisterend- en inlevingsvermogen. Ik voel me diep in mijn ziel gezien en gehoord. Haar vermogen tot empathie is een feest voor mijn hart en ziel. De erkenning van mijn liefde en mijn pijn zijn zeer helend. FreyaJoy is doortastend en confronterend op een duidelijke en liefdevolle manier, zodat het veilig was en is om mij kwetsbaar open te stellen. Mark


Ik kwam bij FreyaJoy omdat ik last had van premature ejaculatie. Ik was bang dat ik over de seksuele grenzen van mijn vrouw zou heen gaan en dat ik dan een misbruiker zou zijn, en dat wil ik pertinent niet. Ik vond het fijn om me te herkennen in de casussen in je nieuwe boek (How to open a woman). Casussen waarin ik me zo herkende: dat het zo beladen is. Dat er zoveel stress zit op alles wat met seksualiteit te maken heeft. Wel willen, maar als je het doet ben je een dader. Blijkbaar zijn er meer mensen die moeite hebben om goed om te gaan met grenzen bij seksualiteit. Ik ben dus niet de enige.
FreyaJoy zei dat ik mijn autonomie meer moest ontwikkelen. Want juist dat bleek een belangrijke instandhouder van mijn te snel klaarkomen te zijn, en juist door verwarring op dit punt kon ik niet goed met grenzen omgaan. Nu voel ik dat ik een basis heb waarop ik verder kan bouwen in de relatie met mijn vrouw.
Ik ben heel tevreden met de resultaten. Intimiteit en seksualiteit is iets wat mijn vrouw en ik spannend vinden. We maken nu kleine stapjes in de goede richting. Ik merk veranderingen in de manier waarop mijn vrouw en ik met elkaar omgaan. Ik heb ontdekt dat ik haar poogde te manipuleren, en dat doe ik nu niet meer. In plaats daarvan deel ik wat er bij mij leeft en ik wil weten wat er bij haar leeft, zonder vooropgesteld doel. Ik heb niet meer het gevoel dat ik over haar grenzen heenga. Als ze me ontvangt ben ik welkom. Met masseren voel ik nu mijn eigen lijf. Daar was ik nooit zo mee bezig. Het is een heel ander soort beleving. Mijn vrouw vindt het heel prettig om te doen, ook omdat het risico dat ik het van haar overneem er niet meer in zit. Ik concentreer me op hoe het bij mij voelt in plaats van met mijn vrouw bezig te zijn. Dat is voor ons beide fijn. Ik kan meer mezelf zijn en heb het gevoel dat ik haar meer zichzelf laat zijn. Ons contact is daardoor verbeterd. Door deze verbeteringen ben ik niet meer bang dat ik over de grenzen van mijn vrouw heen ga, en daardoor ben ik ook niet meer zo bang dat ik nog te snel klaar kom. Ik mag zijn wie ik ben, want ik ben het al. En mijn vrouw is dat ook. Daar is niets mis mee.
Ik kan Freyajoy zeker aanbevelen. Ze is heel kundig en beschikt over een ruim repertoire aan mogelijke manieren om te helpen problemen te overwinnen. Ze kan zowel werken middels gesprekken, maar ook middels lichaamswerk. Dat heeft mij onverwachte inzichten gegeven en kan ik iedereen aanraden.
-Alias: Tom Haarsma

Subscribe to the Love Notes

 

and receive the ebook “7 practices to Create More Love in Your Life”
for free

You have Successfully Subscribed!