FreyaJoy

Wie is FreyaJoy Tinbergen?

Vind vrijheid in verbinding
en innerlijke rust


Drs FreyaJoy Tinbergen
Foto: Asha Gaalman Fotografie

Je grootste probleem is je grootste gift
Antony Robbins

FreyaJoy is de creator van Het “Innerlijk Leiderschaps” Systeem” om innerlijke vrede te ervaren en liefdevolle authentieke relaties te bouwen

FreyaJoy is the aanstaande auteur van  Mastering Independence: Don’t Let an Emotional Manipulative Momma Stop You from Loving Your Adult Life Today.”

Als resultaat van het werken met drs FreyaJoy Tinbergen vinden haar clienten helderheid, bouwen ze zelfrespect, zelfliefde, zelfvertrouwen, en leren zij hun leven te leiden op een manier waar zijn van houden. Ze vinden innerlijke rust en gaan authentieke liefdevolle relaties opbouwen. FreyaJoy werkt met volwassenen die als gevolg van emotionele mishandeling en verwaarlozing in de jeugd een laag zelfbeeld hebben, worstelen met relaties die innerlijke vrede zoeken.

Ze gebruikt daarvoor therapie, training, coaching, de door haar opgezette “Authentic Relationships Community” (ARC), het schrijven van boeken, public speaking, educatie, zingen en alle andere manieren die ze maar kan bedenken.

Als je je herkent in het hierboven beschrevene: ook jij kan het leven van je dromen waarmaken, en genieten van authentieke relaties en nabijheid met anderen zoals je altijd gewenst hebt.

Als je zoekt naar een bewezen professional die je kan begeleiden om het volgende te overwinnen:

 • getraumatiseerd zijn door emotionele verwaarlozing en mishandeling
 • eenzaamheid
 • een gevoel dat je geen liefde waard bent

dan ben je op de juiste plek gekomen.

 

Methodieken

Drs FreyaJoy Tinbergen geeft  cognitieve gedragstherapie, lichaamsgerichte therapie, muziektherapie, stembevrijding en is een “Authentic Relationships Community” (ARC) aan het opbouwen voor volwassen overlevenden van emotionele kindermishandeling, die willen leren hoe je gezonde en authentieke relaties met voor hen belangrijke anderen onderhoudt.

Meer over FreyaJoys opleiding

Je kan FreyaJoy met een gerust hart vragen om je te helpen om je problemen op te lossen. Drs FreyaJoy Tinbergen is een lichaamsgericht werkend psycholoog NIP, seksuoloog en registertherapeut RBCZ. 

Ze studeerde af aan de Rijksuniversiteit Leiden als klinisch en gezondheidspsycholoog,  completeerde haar specialisatie opleiding Seksuologie aan het RINO in Utrecht, behaalde een certificaat in Rational Emotieve Therapie van het Albert Ellis Institute for RET in New York (met drs Wouter Backxs), heeft traumatherapie gestudeerd bij Ellert Nijenhuis PhD (complexe psychotrauma’s) en Pat Ogden PhD (enkelvoudig psychotrauma); ze volgde een jaartraining Sexual Healing bij drs Jan Voskuil. She deed de driejarige opleiding Neo Reichiaanse Therapie en Energetische Integratie bij Body Mind Integration met Rashma Schaefer Buss, Jack Painter PhD, and drs Willem Poppelier.

Nog voor haar studie psychologie studeerde ze viool aan het conservatorium in Rotterdam. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van haar muziektherapeutische werk en stembevrijding.

Haar verhaal

FreyaJoy is ervaringsdeskundig op het gebied van vaginisme en heeft ook emotionele mishandeling door haar manipulatieve moeder moeten overwinnen. Dit is belangrijk geworden voor haar carriëre. Nadat ze in 1998 een lotgenotenorganisatie opzette voor vrouwen die kampen met vaginisme en pijn bij seks klachten, werd ze regelmatig uitgenodigd om lezingen te geven voor groepen therapeuten. Nadat ze ook op een congres gesproken had over vaginisme, en daar 3 workshops gegeven had, besloot ze in 2000 een praktijk voor sexcoaching te openen.

Daarna ging iedereen haar seksuoloog noemen en verzekeraars gingen haar vergoeden. De term psychoseksuele therapie bleek haar werk goed te omschrijven. Ze zette een cursus op “Hulpverlenen bij vaginisme en pijn bij seks” die geaccrediteerd werd door de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS) en ze werd uitgenodigd om lid te worden. Vervolgens is ze de specialisatie opleiding seksuologie (RINO) ook maar gaan doen.

Ze heeft inmiddels 19 jaar ervaring in het geven van psychotherapie bij complexe psychosomatische seksuele problemen (psychoseksuele therapie), onder andere in haar vorige bedrijf “Centrum voor Seksualiteit”. Ze heeft honderden vrouwen met vaginisme en pijn bij seks (die bij andere therapeuten hun klacht nog niet opgelost hadden) met succes kunnen helpen naar plezierige pijnloze geslachtsgemeenschap met hun geliefde. Let op: veel vrouwen met vaginistische klachten kunnen in korte tijd hun klacht oplossen, maar die vrouwen kwamen meestal niet bij FreyaJoy terecht. Het waren de meer ingewikkelde gevallen die hun weg naar FreyaJoy vonden. Ook heeft ze met succes mannen geholpen met het oplossen van psychosomatische erectieproblemen en te snel klaarkomen (premature ejaculatie).

Veel van haar clienten hadden een geschiedenis van emotionele mishandeling en verwaarlozing. En daardoor was het een logische stap voor haar om zich na 19 jaar met name te gaan richten op hulpverlening aan overlevenden van emotionele mishandeling en verwaarlozing. Het gaat nu om “Self-love en Empowerment”. Dit is een belangrijke reden voor de naamswijziging van haar bedrijf in “Love & Empowerment Center”. De naam is Engelstalig omdat ze internationaal wil gaan werken.

En opnieuw is dit werk gebaseerd op een combinatie van haar vakkennis en haar persoonlijke levenservaring. En opnieuw voelen haar cliënten zich goed begrepen door FreyaJoy.
Een gevolg van deze beslissing is dat ze nu meer als psycholoog, therapeut, trainer en coach werkt en dat haar werk als seksuoloog dus niet meer centraal staat.

Daarnaast is ze haar muzikale kant gaan integreren in haar psychotherapeutische werk door stembevrijding te gaan geven. Ze is namelijk ook muzikant. Ze studeerde viool aan het conservatorium in Rotterdam, ze zingt, componeert en dirigeert. Ze heeft nu een muziektherapeutisch liedjes programma geschreven dat mede helpt bij het oplossen van de pijn van de emotionele mishandeling en verwaarlozing en dat ter aanvulling van haar psychotherapie kan worden afgenomen. Dit is haar “Self-Love and Empowerment Singing Programma”.

Waarmee FreyaJoy zich onderscheidt is dat zij dezelfde problemen heeft ervaren als haar cliënten. Het hebben van een emotioneel mishandelende moeder heeft haar gemotiveerd om voortdurend te werken aan haar persoonlijke ontwikkeling gedurende haar hele leven (ze is geboren in 1960). In 2009 publiceerde ze haar boek “Zo loste ik mijn vaginisme op”. Haar grootste pijn werd haar grootste gift waarmee ze nu mensen over de hele wereld kan dienen. Het was dit dat haar motiveerde om ooit een zelfhulpgroep voor vrouwen met vaginisme op te zetten, om haar boeken te schrijven, haar Centrum voor Seksualiteit op te richten en nu haar Love & Empowerment Center. FreyaJoy blijft nog steeds bijleren om enerzijds zichzelf te kunnen blijven ontwikkelen, en anderzijds om meer en meer waarde te kunnen bieden aan haar cliënten.

FreyaJoy publiceerde verschillende boeken in het Nederlands en in het Engels, onder andere:

 • Zo loste ik mijn vaginisme op
 • Zo loste ik mijn vaginisme op, zelfonderzoek
 • Hoe moet je zoenen van top tot teen
 • Pijnloos ontmaagden
 • 7 Practices to Create More Love in Your Life
 • 3 Dangers that May Shoo Love Away From You and how to fix it

FreyaJoy geeft ook lezingen. Titels zijn onder andere:

 • Wat is liefde nu eigenlijk echt?
 • Emotionele Mishandeling en Verwaarlozing, hoe herken je dat?
 • Gevolgen van Emotionele Mishandeling en Verwaarlozing?

Ga naar de agenda voor een actueel overzicht van lezingen.

Wat zeggen haar cliënten:

Clienten zeggen opmerkelijke dingen over de impact die haar werk met hen op hun leven heeft. Enkele voorbeelden zijn:

 

“FreyaJoy heeft uitstekend werk met mij verricht. Ze hielp me om in een korte tijd over diep gewortelde problemen heen te komen. Ik ging verantwoordelijkheid ging nemen en hield op om anderen de schuld te geven. Ik voel me veel krachtiger nu, meer vrij en meer ontspannen.”

Christine Bronson, life coach, singer

 

“FreyaJoy’s vragen maakte dat ik niet ‘probeerde’ om te veranderen, maar echt een streep heb kunnen zetten onder mijn ongewenste patronen en gedragingen… En juist dit heeft geleid tot verandering.”

Paulien

 

“Met FreyaJoy krijg je de expertise van een vrouw die niet alleen ervaringsdeskundig is, maar ook uitermate deskundig en behendig in de diverse methodieken die ze toepast. Ik ben meer dan dankbaar voor alles wat FreyaJoy mij heeft aangereikt en geleerd.”

Frederica

Jij kunt vergelijkbare resultaten behalen als je beslist om FreyaJoy uit te nodigen om ook jou te helpen in de krachtige methoden waarmee zij jouw transformatie kan ondersteunen. Het doet haar plezier om je te begeleiden naar de resultaten die jij wenst te behalen in je leven en relaties, door met je samen te werken.

FreyaJoy biedt een eenmalig strategieconsult om helder te krijgen wat jij kunt doen om je relationele problemen op te lossen en innerlijke vrede te vinden:
Voor meer informatie over dit consult klik hier: Het Vind je pad naar authentieke en liefdevolle relaties consult 

Subscribe to the Love Notes

 

and receive the ebook “7 practices to Create More Love in Your Life”
for free

You have Successfully Subscribed!